
روش تکثیر دراسنا کامپکت در منزل :
دراسنا کامپکت یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب است که مقاوم به نور کم می باشد تکثیر دراسنا کامپکت مانند نگهداری آن بسیار راحت می باشد در این مقاله سه روش تکثیر دراسنا کامپکت را همراه با فیلم به شما آموزش می دهیم با گل آذین همراه باشید.
فیلم تکثیر دراسنا کامپکت :
تکثیر دراسنا کامپکت را می توانید به سه روش انجام دهید:
- قلمه انتهایی ساقه
- خوابانیدن ساقه
- پاجوش دراسنا کامپکت
تکثیر دراسنا از طریق قلمه انتهایی :
اگر دراسنا شما خیلی بلند و بدفرم شده یا تمام برگ های پایینی آن ریخته و شکل زیبایی ندارد می توانید عمل سرزنی را انجام دهید همان طور که داخل فیلم تکثیر دراسنا کامپکت گفته شد برگ های پایینی را جداکنید و تاج دراسنا را برش بزنید با این روش شما می توانید هم یک دراسنا کامپکت چند شاخه و هم یک دراسنا جدید داشته باشید.ساقه انتهایی یا تاج کامپکت را داخل کوکوپیت و یا ماسه بکارید آن را جایی قرار دهید تا نور متوسط و غیرمستقیمی داشته باشد سطح خاک را مرطوب نگه دارید بعد از 2 ماه کامپکت ریشه دار می شود.
چگونه دراسنا کامپکت چند شاخه داشته باشم ؟
برگ های پایینی کامپکت را جدا کنید و بعد تاج دراسنا کامپکت را برش بزنید انتهای ساقه را که برش زدید قارچ کش ، وازلین ، شمع یا پودر ذغال بزنید تا مبتلا به بیماری قارچی نشود.آن قسمت از ساقه که داخل گلدان قرار دارد را در محیطی با نور متوسط قرار دهید و هر وقت خاک به اندازه 2 سانت خشک شد آبیاری را انجام دهید بعد از گذشت دو ماه ساقه شروع می کند به جوانه زدن و شما می توانید یک دراسنا چند شاخه داشته باشید.
تکثیر دراسنا از طریق خوابانیدن ساقه :
- بهترین زمان برای تکثیر دراسنا کامپکت فصل بهار و اوایل پاییز می باشد.
- ساقه دراسنا را جدا کنید و قلمه ها را به قطعات 8 یا 10 سانتی تقسیم کنید
- برای اینکه قلمه ها سریع تر ریشه دار شوند آن ها را در هورمون ریشه زایی قرار دهید
- بعد قلمه ها را به صورت افقی روی خاک قرار دهید
- روی قلمه ها را با پلاستیک شفاف که روی آن چند سوراخ ایجاد کرده اید کاور کنید تا شرایط گلخانه ایجاد شود
- قلمه ها را جایی قرار دهید که نور متوسط وغرمستقیمی داشته باشد
- سطح خاک را مرطوب نگه دارید این کار را می توانید با غبارپاشی انجام دهید
تکثیر دراسنا از طریق پاجوش یا جوانه :
اگر شرایط نگهداری دراسنا کامپکت را درست رعایت کنید نیاز های آن را فراهم کنید روی ساقه اصلی جوانه هایی شبیه به گیاه مادری تشکیل می شود می توانید اجازه دهید تا جوانه ها روی ساقه اصلی بمانند یا آن ها را تکثیر کنید
- وقتی طول جوانه به 10 سانت رسید با یک چاقو یا قیچی ضدعفونی شده آن را از گیاه مادری جداکنید
- برای اینکه زودتر ریشه دار شود برگ های اضافی را جداکنید 4 یا 5 برگ بماند کافی است هر چه تعداد برگ ها بیشتر باشه کامپکت دیرتر ریشه دار می شود
- انتهای جوانه را هورمون ریشه زایی یا دارچین و عسل بزنید
- پاجوش دراسنا کامپکت را می توانید داخل خاک یا آب ریشه دارکنید جوانه را داخل کوکوپیت یا ماسه بکارید بعد از دو ماه ریشه ها تشکیل می شود
- جوانه ها را جایی قرار دهید که نور متوسط و غیرمستقیمی به آن ها برسد
- سطح خاک را مرطوب نگه دارید و حتما از آب بدون املاح استفاده کنید
تکثیر دراسنا کامپکت در آب :
قلمه انتهایی یا جوانه دراسنا کامپکت را می توانید داخل آب نیز ریشه دار کنید.قلمه انتهایی و جوانه دراسنا را به روشی که در بالا گفته شد آماده کنید یک ظرف شیشه ای را بردارید و به اندازه ای که فقط انتهای قلمه داخل آب قرار بگیرید آب جوشیده سرد شده بریزید و هفته ای یکبار آب داخل ظرف را عوض کنید و آن را جایی قرار دهید که نور متوسط و غیرمستقیمی داشته باشد.
شرایط نگهداری دراسنا کامپکت :
دراسنا کامپکت جزو گیاهان آپارتمانی است که نیاز نوری بسیار کمی دارد اگر به دنبال خرید گل آپارتمانی هستید که به نور زیادی نیاز نداشته باشد و در عین حال زیبا و مقاوم باشد خرید دراسنا کامپکت را به شما پیشنهاد می دهم میتوانید با خرید گلدان گل شیک زیبایی این گیاه را چند برابر کنید.
میزان نور مورد نیاز کامپکت :
کامپکت به نور کم و غیر مستقیم نیاز دارد اگر نور زیادی به آن برسد نوک برگ ها شروع می کنند به سوختن اگر نور خوبی در منزل یا محل کار خود ندارید کامپکت انتخاب بسیار مناسبی است.
چگونه در اتاق بدون پنجره از گل و گیاه نگهداری کنیم ؟
تمام گیاهان به نور نیاز دارند و هیچ گیاهی را نمی توان در اتاق بدون نور نگه داشت و از آن توقع رشد خوب و زنده ماندن داشت مگر آنکه از لامپ رشد گیاه کمک گرفت.گل آذین به صورت حرفه ای به طراحی و ساخت لامپ رشد پرداخته است و کارشناس های باتجربه ای دارند که می توانند قبل خرید لامپ رشد به شما مشاوره دهند.
آبیاری :
قبل آبیاری خاک را چک کنید اگر به اندازه دو سانت خشک بود آبیاری را حتما با آب بدون املاح انجام دهید.آبیاری با آب لوله کشی و دارای املاح باعث سوختن نوک برگ ها می شود.
رطوبت :
برای تامین رطوبت دو بار در هفته برگ های کامپکت را با آب بدون املاح غبارپاشی کنید یا برای آن بخور سرد روشن کنید.
کوددهی :
در بهار و تابستان ماهی یکبار و با سرد شدن هوا هر دو ماه یکبار با کود سه بیست کوددهی را انجام دهید و دو بار در سال در فصل رشد یعنی بهار و تابستان به آن کود آهن بدهید.